Waarvoor heb je ondersteuning nodig?

Wat is het Zwitserse Covid-certificaat?

Het COVID-certificaat is de officiële app voor het opslaan en presenteren van Zwitserse COVID-certificaten.

De certificaatverplichting binnen Zwitserland is sinds 17 februari 2022 opgeheven. Covid-certificaten kunnen nog steeds vereist zijn voor reisactiviteiten buiten Zwitserland, afhankelijk van de maatregelen van het betrokken land, en daarom zullen zij ook in de toekomst worden afgegeven. Reeds afgegeven Covid-certificaten behouden hun huidige geldigheidsduur. Voorts behoort het tot de bevoegdheid van de kantons om binnen hun kanton maatregelen te bevelen (zoals verplichte certificering) om de verspreiding van overdraagbare ziekten te voorkomen.

Voor meer informatie, zie deze pagina.

Links

Covid-19: Wat is wanneer open?
Covid-19: Test
Federal Office of Public Health: Informatie over het Covid-certificaat